7.4.11

ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ



Υλικά:
χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες (μπορείτε να βάλετε ότι κρέας θέλετε και κοτόπουλο)
μια πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
μια κονσέρβα μανιτάρια
2 πορτοκάλια
2 κουταλιές σούπας μέλι Καλύμνου
κρέμα γάλακτος
κάρυ
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζετε λίγο τις μπουκίτσες για 30 λεπτά περίπου.
  • Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε τις ψιλικομμένες πιπεριές και τα μανιτάρια.
  • Προσθέτε το πορτοκάλι και το μέλι. Αφού βεβαιωθείτε ότι το κρέας έχει μαλακώσει, το βγάζετε απο την φωτιά, το στραγγίζετε και το προσθέτε στο τηγάνι. Βάζετε μπόλικο κάρυ, αλάτι-πιιπέρι και το αφήνετε για 10 λεπτά περίπου στη φωτιά.
  • Μεταφέρετε όλο το περιεχόμενο σε ένα πυρέξ, περιχύνετε την κρέμα γάλακτος και το βάζετε στο φούρνο (180 - 200 C) για περίπου 30-45 λεπτά.

Γαρνίρετε με ρύζι και καλαμπόκι.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου