2.5.11

Red Devils Food Cake

Για όσους λατρεύουν
την σοκολάτα!!!




Για το κέικ:
1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι (που δεν φουσκώνει)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη

3/4 κουταλάκι αλάτι
1 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 1/4 φλιτζάνι γάλα
115 γρ. (1/2 φλιτζάνι) μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. κουβερτούρα λιωμένη (κρύα)
1 κουταλάκι βανίλια
1/2 κουταλάκι κόκκινο χρώμα μαγειρικής (προαιρετικά)

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175ο. Βάλτε όλα τα υλικά στο μίξερ, ανακατέψτε τα σε χαμηλή ταχύτητα για μισό λεπτό και μετά σε δυνατή ταχύτητα για άλλα 3 λεπτά, βοηθάτε με την σπάτουλα συνέχεια. Βάλτε το μείγμα σε ταψί 22 cm, αφού το έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει. Μπορείτε να χωρίσετε το μείγμα σε 2 ταψιά των 22 cm για να μην το κόβετε μετά για τις στρώσεις. Αν τα βάλετε σε ένα ταψί ψήστε το για 40 λεπτά αλλιώς για 30 με 35 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει. Κόψτε το στην μέση ,αν το ψήσετε σε ένα ταψί.

Για την κρέμα:
3 κουταλιές μαργαρίνη
85 γρ. κουβερτούρα
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/3 φλιτζάνι γάλα

1 κουταλάκι βανίλια


Λιώστε την κουβερτούρα και την μαργαρίνη σε πολύ χαμηλή φωτιά ή σε μπεν-μαρί. Ανακατέψτε μέσα και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε τα μέχρι να γίνει λεία η κρέμα. Βάλτε το κατσαρολάκι σας μέσα σε ένα μπολ με πάγο και νερό και συνεχίστε να χτυπάτε την κρέμα μέχρι να πήξει λίγο και να απλώνετε καλύτερα.

Βάλε το ένα κομμάτι από το κέικ ανάποδα σε ένα πιάτο, άπλωσε περίπου 3/4 φλιτζάνι κρέμα, αφήστε κενό στις άκρες. Βάλτε το δεύτερο κομμάτι κέικ ίσια, βάλτε την υπόλοιπη κρέμα στα πλάγια και από πάνω.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου